Savetovalište za probleme epilepsije "Anima" 

Alternativno Lečenje Epilepsije

Alternativna medicina je široko prihvaćena i predstavlja deo širokog socijalnog trenda koji je osvojio dosta pristalica. Alternativne metode lečenja podrazumevaji metode i principe koji nisu naučno potvrdjeni ali iskustveni rezultati pacijenata koji koriste ove metode lečenja najbolje govore o uspešnosti. U obilju različitih alternativnih metoda ima dosta “lova u mutnom”kao i zloupotrebe poverenja pacijenata, pa zbog toga treba biti jako obazriv.


U alternativne metode lečenja spadaju joga,meditacija, aromaterapija, akupunktura… i uopšte sve tehnike koje dovode do mentalne i telesne relaksacije. Jako je važno da se o ovakvim metodama lečenja obavesti neurolog-epileptolog kao i to da se nastavi sa kontinuiranom upotrebom medicinskih lekova, antiepileptika


TEHNIKE ENERGETSKOG ISCELJIVANJA

Isceljivanje tela podrazumeva ne samo lečenje odgovarajuće bolesti već vraćanje harmonije i balansa organizma.

Telo ima sposobnost da se isceljuje. To su procesi koji se prvo dešavaju na energetskom a potom i na telesnom nivou. Bolesti nastaju kao rezultat izmenjenih procesa I neravnoteže u organizmu koja dugo traje. Poremećaj ravnoteže nastaje kao rezultat različitih procesa. Pre svega dugotrajno emocionalno I fizičko iscrpljivanje, stresovi, loša ishrana, dosta lekova, nedovoljna fizička aktivnost. Negateivne misli, neraspoloženje, umor, glavobolje, sve su to simptomi prisutne neravnoteže u organizmu.

Tehnike isceljivanja podrazumevaju povezivanje naših frekfencija (frekfencije našeg energetskog polja) sa frekfencijom Univerzuma. Ove frekfencije deluju na ‘’probudjenje’’ naše DNK na nivou svake ćelije, podižu je na odgovarajući nivo i postavljaju na njenu ‘’zdravu frekfenciju’’.

Do sada je poznata samo dvolančana DNK ali smatra se da pored nje postoje jos 10 virtuelnih energetskih lanaca, koji zapravo nose deponovane informacije o nama, to je naša baza podataka. Inicijacijom ovih DNK-lanaca dobijamo mogućnost boljeg uvida u naš pravi potencijal, dobijamo pravu sliku o sebi i svetu u kome živimo.

Radi se o novim frekfencijama sa ‘’viših nivoa’’ koje su sada dostupne ljudima I date na dobrobit čovečanstvu.
Ove tehnike ne prave razliku u dijagnozama, bez obzira na bolest ‘’pametne frekfence’’ rade na celom organizmu i deluju na nivou ćeliske DNK. Ove tehnike isceljivanja čine da smo bliži našem optimalnom genetskom kodu, povećavamo nas potencijal, često dovode do velikih promena i napretka u našem privatnom životu.

Ovde se radi o ‘’pametnim‘’ energijama, koje se odlikuju visokom inteligencijom, ne postoji mogućnost našeg voljnog usmeravanja na njihov rad i deistvo. One same obavljaju dijagnostiku i odredjuju prioritete što u potpunosti isključuje grešku u radu.

Zahvaljujuci ovakvom principu rada čovek vremenom dobija bolji protok energije koja mu donosi bolje zdravlje, ali i osvešćenost u odnosu na sebe i svoje potencijale.

Čovek oseća promene u smislu boljeg uvida, bolje intuicije, to je potpuno novo iskustvo koje menja našu vibraciju a samim tim i ono što privlačimo u životu.

Veća je sposobnost davanja i primanja ljubavi, popravljaju se naši odnosi sa okruženjem, čovek počinje da živi u sadašnjem trenutku. Odluke se pravilnije donose, nestaju strahovi, nesigurnost, depresija.

Sam tretman podrazumeva da klijent zauzme opušten položaj, može da bude u sedećem ili ležećem položaju, da zatvori oči I pokuša da se opusti, najčešće uz pomoć tehnika disanja.

Čini se kroz praksu da je najbolje da čovek ništa ne očekuje u početku, da ne razmišlja o tretmanu, već da se jednostavno prepust i ovim frekfencijama kako bi dobio ono najbolje za njega. Klijent može da ima različite senzacije ali takodje moguće je da ne oseti ništa!

Ali ono što je sigurno to je da se svako nakon prvog tretmana opusti, oseti dublji mir, i na sledećem tretmanu nekako je otvoreniji, lakše pristupa isceljenju. Tokom tretmana terapeut ne dodiruje pacijenta, on samo predstavlja kanal kroz koji prolaze frekfencije I usmerava ih u pravcu klijenta.

Iscelitelj je tu samo posrednik izmedju ‘’pametnih energija’’ i klijenta.

Promene su značajne na emotivnom, psihičkom I duhovnom nivou ,ljudi postaju sigurniji u sebe, dobijaju samopoštovanje i sposobnost boljih odluka. Mnogi klijenti su se rešili loših navika , bolesti zavisnosti I slično.

Kao lekar, neurolog , koji je dugi niz godina posvećen bazičnoj, zapadnoj medicini, školovala sam se da bih znala odkuda bolesti i kako doći do izlečenja. Kad je reč o ’’isceliteljskoj medicini’’ zaista moram da priznam da mnoga do sada naučena pravila ne važe. To je za mene potpuno fantasitično ali i stvarno. Ne mogu da objasnim tačan mehanizam ovih frekfenicija ali sam osetila njihovu moć!! Prosto znam da funkcioniše i da je jako.

Dragi prijatelji , ovo je samo pokušaj da se bar malo približi i objasni mehanizam delovanja ovih isceliteljskih frekfencija, ukoliko je uopšte to moguće jer se ove energije zapravo mnogo bolje osećaju. Svako iskustvo je individualno ali uvek pozitivno!

Sa željom da se ostvarite i osetite fantastičnu isceliteljsku moć ovih energija,

S’ljubavlju
Valentina Jakovljević

 

 

EMOCIONALNO ISCELJIVANJE

Najčešći uzroci bolesti na fizičkom nivou uslovljeni su neravnotežom u emocionalnom segmentu. Sva ljudska bića imaju emocije i nemoguće je proći kroz život bez neke vrste emotivne traume. Ona može da potiče od najranijih dana, na rođenju ili odrastanjem u uslovima kada roditelji nisu bili dovoljno zreli i svesni da bi bezuslovno voleli svoju bebu, odrastanjem u okrežunju gde nije bilo dovoljno ljubavi ili je bila uskraćena, situacije u kojima partnerski odnosi imaju brojna nerešena emotivna pitanja. Takođe može da se radi o velikoj traumi kao što su seksualna zlostavljanja ili fizičko nasilje tokom odrastanja.

Isceljivanje emotivne traume zavisi svakako od okolnosti koje su dovele do nje, ali u srži isceljivanja je ljubav i prihvatanja svih aspekata sebe. Ona mesta unutar nas koja se ne osećaju dovoljno voljenim i prihvaćenim u jednom momentu mogu da počnu da se ponašaju drugačije, uvek je to uslovljeno ponašanjem drugih osoba u našem bliskom okruženju.

Emocije treba u potpunosti da se razotkriju, osete i prožive ali istovremeno morate biti odvojeni od njih, da ih posmatrate iz više perspektive. U takvoj situaciji ste potpuno bezbedni, da magnetna privlačnost emotivnog doživljaja ne može da vas povredi. Tako se ponašaju emotivno prosvetljene duše.

Meditacija, odvojenost od emocije i sagledavanja iz šire perspektive jesu načini emocionalnog isceljivanja. Svaka emocija ima svoj duboki razlog ali ako bi se tražio razlog emocije isključivo intelektualnim umom ponekad bi bilo jako teško da se razume ono što je ispod površine ovih emocija.Time line Healing (tehnike isceljivanja vremenskih linija)

To su tehnike kojima se isceljuju negativni emocionalni obrasci kao i karmički uzroci naših problema na fizickom nivou. Ove tehnike se rade u dubokoj meditaciji koje podrazumevaju teta stanje ( nivo teta moždanih talasa), tokom kojih je pacijent budan, saradjuje,razgovara i svestan je svega šta se dešava. Podsecaju na tehnike regresoterapije.

Broj tretmana zavisi od samog klijenta kao i od vrste problema. Promene su odmah vidljive i merljive.

Uspešnost tretmana zavisi isključivo od otvorenosti i istrajnosti samog klijenta kao i od njegove spremnosti da se menja.

Ove tehnike su izuzetno korisne kod isceljivanja strahova, depresije, anksioznosti, bolesti zavisnosti, kod nedostatka samopouzdanja, kod većine psihosomatskih i psihijatriskih bolesti. Takodje daju znacajne rezultate kod isceljivanja degenrativnih bolesti, Multiple skleroze, Demencije, Parkinsonove bolesti. Mnoge maligne bolesti se takodje isceljuju ( one imaju poseban protokol isceljivanja ). U osnovi ovih tehnika je podizanje ukupne energetske vitalnosti tela.

Ovaj vid isceljivanja je jedan od najmoćnijih vidova isceljivanja, trenutno poznatih, jer se radi o povezivanju sa “pametnim energijama”, Višom Inteligencijom Univerzuma, uz pomoć koje se isceljuju svi nivoi našeg bića, emocionalni, eterični, astralni i uzročni segmenti.

Ono što je najvažnije je naša Svest da smo u svakom trenutku izuzetno snažna, kreativna, duhovna bića i da su ključevi rešenja u nama. Treba osvestiti sebe i nivo na kojem je problem.

Kao lekar alopatske medicine sa iskustvom od preko dvadeset godina rada, moram da priznam da sam zadivljena snagom i načinom na koji se promene dešavaju. Spremnost da promenimo sebe je već ozbilajn iskorak na putu razrešavanja svojih unutrašnjih konflikata i dilema, pa samim tim i isceljivanja bolesti na fizičkom na nivou.


Valentina Jakovljevic, lekar, holistički isceliteljPODIZANJE ENERGETSKE VIBRACIJE

Podizanje energetske vibracije našeg tela je holistički proces koji podrazumeva kvantni preskok za šest nižih uravnoteženih segmenta kojeg istovremeno prati razvoj Više svesti. Kako se telo oslobadja energetskih blokada tako se isceljuje na svim nivoima, što istovremeno znači i podizanje vibracije isceljenih nivoa.

Ove promene podrazumevaju širenje Više svesti koja nam donosi moge promene u odnosu na poštovanje našeg života i našeg tela. U tom smislu , dolazi do promena u mnogim navikama vezano za ishranu, alkohol, nikotin, psihoaktivne supsatnce. Saznanje da smo mi kreatori našeg opšteg zdravlja i vitalnosti pa i celog žvota, stvara viši nivo odgovornosti prema sebi.

Na višim energetskim vibracijama vladaju drugi zakoni koje naše telo treba da isprati, ovi procesi su sinhroni i nerazdvojivi.

Na podizanje lične vibracije naseg bića utice boravak u prirodi, sunčana i mirna mesta sa dosta kiseonika, tehnike relaksacije, meditativno disanje, yoga i slične tehnike koje donose uravnotezenje ,promene u nacčnu ishrane, protokoli detoksikacije , tehnike isceljivanja.

Ne postoji jedan šablon koji odgovara svima. Svako mora da osluškuje sebe i svoje potrebe, da je uskladjen sa svojim unutrasnjim intuitivnim bićem, samim tim to je put do Više svesti, i spoznaje naseg sopstva i razloga postojanja u ovom životu.

Zato budite povezani sa sobom sa svojim intutivnim glasom, volite sebe i svoj život, to je način podizanja vibracije na nivou svake ćelije.


Dr Valentina Jakovljević

 

 

MEDICINSKI KANABIS

Medicinski kanabis podrazumeva korišćenje biljke Canabis sativa i njenih glavnih sastojaka:

THC (tetrahidrokanabinol) i CBD (kanabidol) za lečenje velikog broja teških bolesti ( za sada se navode oko trideset četri bolesti).

Medicinski kanabis se koristi za smanjenje mučnine kod osoba koje su na hemoterapiji, kod obolelih od AIDS-a, Multiple skleroze (MS), parkinsonpve bolesti (PB), stresa, anksioznosti, astme, epilepsije, maligniteta.

Sintetički kanabinoidi su dozvoljeni kao lek koji se izdaje na lekarski recept u odredjenim državama i to u Austriji, Kanadi, Češkoj, Nemačkoj, Holandiji, Finskoj, Italiji, Portugal i Šapnija. Medicinski kanabis poslednjih godina na velika vrata ulazi u zemlje Evropske Unije. Rumunija je poslednja u nizu Evropskih zemalja gde je dozvoljena upotreba medicinskog kanabisa od septembra 2013.

Zvanična medicina ipak proiznaje da marihuana ima pozitivna svojstva u lečenju pacijenata, pre svega od maligniteta.

Treba jasno podvući razliku da između medicinske marihuane i rekreativnog pušenja ‘’jointa’’ nema apsolutno nikakve veze.CBD ulje (kanabidol ulje)
Ovo ulje je napravljeno od posebnog soja marihuane, takozvana ‘’Šarlotina mreža’’ – koje ima izuzetno nizak nivo THC (psihoaktivna komponenta) i povišene nivoeCBD (kanabidola) za koji se pretpostavlja da ima brojna pozitivna terapeutska deistva.

Ovo je ulje koje se koristi u tretmanu dece sa teškom epilepsijom, pre svega tu spad Sy Dravet ( maligna epileptična encefalopatia) koja se karakteriše brojnim dnevnim farmakorezistentnim napadima. Zanimljiva su iskustva preko 40 porodica koje su se naselile u Kolorado (Američka država gde je dozvoljeno korišćenje medicinskog kanabisa) čija su deca ugalvnom sa teškom hroničnom formom epilepsije, pokazala pozitivne efekte nakon tri meseca korišćenja CBD ulja. Napadi su značajno redukovani, motorika poboljšana, kognitivni efkti bolji.

Ulje Semena Konoplje

Ovo ulje je lekovito za ljude. Pre svega pomaže da imuni sistem bude bolje izbalansiran, sadrži Omega 3, Omega 6, Omega 9, amino kiseline, vitamine, minerale, fosfor, Ca, K, Mg, Fe, Cu, Vit E, Vit C, Vit B6, Vit B3, Vit B1.

Efekti medicinskog kanabisa su poznati u tretmanu:
Migrena, Bipolarnog poremecaja, ADHD, Alchajmerove bolesti, bolesti srca, dijabetesa, astme, autizma, epilepsije, glaucoma, kancera.

Doziranje CBD-ulja:
Doziranje je jednostavno 1-3gutt ulja kanabisa ispod jezika. Više puta na dan, 3-4 puta dnevno 1-3 gutt u zavisnosti od težine bolesti. Efekti se mogu videti nakon realtivno kraće upotrebe.

Medicinsko ulje kanabis i CBD ulje su bezbedni za korišćenje, ne izazivaju zavisnost, i moguće je prestati sa korišćenjem ovog ulja u bilo kom trenutku. Ova ulja niukom smislu nisu ‘’droga koja vodi težim drogama’’ naprotiv donose značajno olakšanje tegoba mnogim pacijentima koji boluju od mnogih, danas još uvek za klasičnu medicinu neizlečivih bolesti.


LEKOVITA MOĆ LANENOG ULJA

Lan je prirodni biljni izvor visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina( nezasicenih masnih kiselina), vitamina B,C,E, fitosterola, minerala, Cu, Se, Ca, Fe, Zn, Na, Mg, Ph, K, omega -6( linolna kiselina), omega-9( oleinska kiselina), omega -3(alfa linoleinska kiselina).

Laneno ulje, hladno cedjeno, predstavlja najbogatiji izvor omega-3 masnih kiselina!!


Redovno koriscenje hladno cedjenog lanenog ulja(1-2 kk) je najbolji oblik za koriscenje, ujutru na prazno pomešano sa malo jogurta, i ima široki spektar lekovitog deistva na:
-mozak ( prevencija malignih bolesti, CVI, epilepsija, glavobolja),
-srčane tegobe,
-artritis i bolove u zglobovima,
-jača imunitet, eliminiše slobodne radikale.

LAVLJA GLJIVA - ČUDOTVORNA GLJIVA KOJA OBNAVLJA NERVNI SISTEM

Zbog neobičnog izgleda u Americi je zovu Lion’s mane mushroom-grivasta gljiva, Hedge hag mushroom – ježeva gljiva. Prirodno raste u Severnoj Americi i Kini dok se u Evropi uzgaja u strogo labaratoriskim uslovima ( medicinska gljiva).

Ova medicinska gljiva zaslužuje posebnu pažnju zbog njenog svojstva da obnavlja moždani sistem.

Zovu je i “hrana za mozak”. Ove gljive sadrze protein I dva aktivna enzima koji su neophodno za stimulaciju neurona I bele mozdane mase. Americki naucnici izdvijili su dva aktivna sastojka koji podsticu rad neuronskog faktora rasta (NGF). Ovo je belancevina koja igra vaznu ulogu u stimulaciji I obnavljanju funkcije nervnih celija.

Prof.Paula Stametese preporucuje gljivu kao hronicnu supstitucionu terapiju kod progresivnih demencija, Alchajmerove bolesti, multiple skleroze, epilepsije.

U Japanu je 1991 god napravljeno istrazivanje, kojim je potvrdjeno pozitivno-stimulativno deistvo ove gljive na neurokognitivno funkcionisanje mozga ( paznja, koncentracija, memorisanje, prostorma orjentacija, jezicke funkcije) kao i na afektivno funkcionisanje. Takodje je utvrdjeno da popravlja depresivne episode i utice na bolju koncentraciju.

Druge dobrobiti lavlje gljive su smanivanje nivoa loseg holesterola u krvi, regulise nivo secera u krvi, regulise probavu. Takodje se pokazalo da polisaharidi iz ove gljive snazno podsticu stvaranje antiokisaditvnih enzima cime je ova gljiva uvrstena u arsenal supstanci u borbi protiv starenja.

 

GERMANIJUM ( Ge-132)- SUPLEMENT NEOPHODAN KOD OSOBA SA EPILEPSIJOM

Ovaj neophodni suplemen (Ge-132) ima svojstva antioksidanta, katalizatora O2, imunomodulatora.

Potvrdjeno je da pomaže u smanivanju holesterola, boljem regulisanju visokog pritiska, štiti od slobodnih radikala, smanjuje bolove kod hroničnih degenerativnih bolesti, ima anti virusn iI anti bakteriska svojstva. Povećava nivo inhibitornih enzima u mozgu, te tako povećava otpornost mozga prema napadima.

Prirodni izvori (Ge-132) su: aloja vera, gin-seng, beli luk, gavez, shitake gljive.
Treba napomenuti da samo organski (Ge-132) je koristan za bioloske sisteme, neorganski (Ge-132)
germanijum-dixsid je izuzetno toxsican .Kod hronicnih tegoba vazno je kontinuirano I dovoljno dugo da se koristi I to 300-500 mg( Ge-132), dok su doze za prevenciju manje 25-100 mg

 

 

VALERIJANA

Ovo je korisna biljka koja deluje umirujuće na emocije kod osoba sa epilepsijom.
Valerijana se pokazala korisnom kod napetosti, straha od bolesti i nepredvidljivih napada ,kod iscrpljenosti I nedostatka sna. Delje umirujućei vraca san kod osoba sa hroničnom nesanicom.Najbolji efekti se postižu pri dozama od 400-900 mg.

Takodje je korisna kod pacijenata koji se odvikavaju od hronične upotrebe benzodiazepina (toksikomana). U Nemačkoj u Alternativnim centrima, valerijana je službeno dozvoljena za upotrebu kod nesanice, nervoze, anksioznosti.

Valerijana pomaze kod migrene I drugih glavobolja, kod nervoze, multiple skleroze, epilepsije, kod dece I odraslih. Najnovija istrazivanja pokazuju dad a je korisna u lecenjnu hiperaktivnog sibdroma kod dece I poremecaja ponasanja kod dece I odraslih. Valerijana se koristi kao tinktura, a i u kapsulama.

Čaj od valerijane: 2-3 gr korena nalije se sa 2dl vruće vode, nakon 20 min se procedi. Savetuje se 2-3 šolje dnevno, uveče pola sata pre spavanja ( za problem nesanice).


DJUMBIR

Lekovitost djumbira poznata je preko 5000 god. Gaji se u Indiji, Japanu, Americi.
Uklanja mučninu, poboljšava probavu, ublažuje bolove u ( ledjima, kostima, vratu) grčeve u želucu. Pomaže u boljem funkcionisanju jetre i bubrega. Ima sedativno deistvo na nervni system, diuretičko dejstvo, uništava patogene mikrorganizme.

Nemačka studija na 27 žena pokazuje efikasnost djumbira kod 70% ispitanica koje imaju problem -
Hiperemezis gravidarum, težak oblik povraćanja kod trudnica. Uzimanje 250mg djumbira u prahu 2-3 puta dnevno ubalužuje simptome povraćanja.

U medicinskoj literaturi nema podataka o toksičnom deistvu djumbira. Takodje koristan kod osoba sa temporalnom epilepsijom, ublažuje simptome vegetativnih napada, koji idu pod slikom emetickih trijada ( gadjenje, mucinina i povracanje).

Američko udruženje za hranu i lekove (FDA) označilo je djumbir kao sigurnu supstancu za upotrebu.
Sastav djumbira je izrazito lekovit: kalcijum, fosfor, gvozdje, folna kiselina, vitamin C, vitamin B kompleksa ( B1, B6, B12).

 

 

HODANJEM - PORAVITE ZDRAVLJE !

Od danas započnite sa rekreativnim hodanjem.
Hodanje je važna aktivnost u očuvanju dobrog zdravlja a ujedno I najjeftiniji način telesne aktivnosti. Dokazano je da samo 30 minuta hodanja, umerenom brzinom dolazi do značajnog popravljanja ukupnog zdravlja. Koristite stepenice umesto lifta, izadjite iz gradskog prevoza jednu stanicu ranije. Najbolja šetnja je u prirodi.

Dobrobiti hodanja:
- smanjuje se rizik od depresije,
- pouzdano deluje u prevenciji stresa,
- smanjuje kilograme,
- donosi dobro raspoloženje,
- pozitivno utiče na zglobove kod degenerativnih obolenja

Telefon Savetovališta: 063/84-40-352 - Samo za zakazivanje
Kontak sa lekarom i predstavljanje ličnog problema se naplaćuje!
E-mail:
anima035@mts.rs


Ukupno: 2828   Danas: 127   Juče: 189

© Autentik.net